Julen här började redan långt innan Halloween med att affärer började med julsaker och det var julmusik i shoppingcentret, men det var inte förrän nu i slutet av November som vi började få julkänsla. Så helgen innan första advent (som man förövrigt inte bryr sig om här över huvud taget) så var vi på Festival of Lights. Det är en parad genom Chicago där de stänger den största shoppinggatan, Magnificent Mile, för att tända upp alla lampor längs med gatan inför jul. Det var riiiiktigt kallt och hur mycket folk som helst.
 
Alla stod och frös i över en halvtimme innan det började. En grupp vuxna och barn började sjunga jullåtar framför oss när vi väntade, så mysigt!
Dans och sång
Det var Disney tema, så självklart var Musse, Mimmi, Kalle, Långben och alla andra med
Blackhawks, yaay!
Och allt avslutades med fyrverkerier över floden!
 
Det var jättefint och en perfekt start på julen! :D
Ännu bättre kan det har varit att Manuels familj hade ett hotellrum 50m bort där vi kunde gå in och värma oss, haha.. Senare mötte vi Emma och Larissa som kom precis lagom tills det slutade eftersom de jobbade, såklart..
 
 
På söndagen gjorde vi, jag, Emma och Manuel (vilka annars..) en annan sak som kommer högt upp på listan av de roligaste sakerna jag gjort än så länge! SCUBA DIVING! Så sjukt häftigt!
 
Vi hittade ett erbjudande på nätet att testa på dykning för endast $28, alltså lite under 200kr. Och för det fick vi vara i bassängen mer än två timmar beroende på hur mycket syre man hade i tanken, det var såå värt det!
Först fick vi prova ut alla grejer och sedan en genomgång på tio minuter innan vi fick hoppa i bassängen. Vi var lite oroliga först eftersom det var så kort genomgång så vi fattade inte riktigt hur allt fungerade och vad vi skulle göra, men när vi väl var i så var det hur coolt som helst och inga problem alls! Under vattnet hade dom koll på oss i kanske fem minuter, men sen när de såg att vi fixade det själva så gick de till sina elever som var där för att ta det riktiga certifikatet. Så vi fick simma runt själva i bassängen hur vi ville :)
Vi hade också med oss en undervattenskamera som tyvärr gick sönder så det blev inga bilder av det, så synd...
 
Nu vill vi ta det riktiga certifikatet så vi kan dyka här!

 

Kommentera

Publiceras ej