Näst i ordningen har vi Thanksgiving. Det var något jag hade väntat på väldigt länge, just för att det är så "amerikanskt". Men där blev jag allt lite besviken.. Det vi gjorde var att först åkte vi hem till barnens morbror där vi firade med hans familj och även barnens mormor. Vi åt mat och pratade i några timmar. Sedan åkte vi vidare till Indiana där barnens farmor och farfar bor, och där åt vi ännu mer! Sedan vid niotiden på kvällen så åkte vi hem igen. Jag tyckte inte det var något speciellt alls, precis som en vanlig släktträff. Det ända speciella med det är att man alltid äter samma mat. Kalkon, potatismos, ärtor, pumpapaj, tranbär, mm. Det är det ända.
En annan sak är också att dagen efter, fredag, är det craaaaazy rea i affärerna. Black Friday kallar dom det. Vanligtvis brukar det börja vid midnatt mellan tors-fre, men många affärer har börjat att öppna redan klockan åtta på torsdagskvällen. Så när jag hade kommit hem åkte jag och två andra au pairer till köpcentret för att kolla in kaoset i affärerna. Det var nästan roligare!
Så helt ärligt så har jag faktiskt inte ens några bilder från Thanksgiving..
 
 
Samma helg så var jag, Manuel och Larissa nere i Chicago och tittade på Zoolights. Hela Linkoln Park Zoo hade dom fyllt med lampor och julpyntat, det var jättefint!
Zoolight på ena sidan och Chicago skyline på andra! <3
Efter Zoolights åkte vi upp i Chicagos näst högsta skyskrapa och kollade på utsikten när det var mörkt. Den här bilden är tagen från tjejernas toalett där det är fönster från golv till tak. Det är en restaurang och bar på 94:e våningen där man kan sitta och äta till denna utsikten! Men självklart är priset satt efter detta, men ändå värt det!
 
En annan kväll, då vi också var nere i Chicago. Denna gången med Wojtek, Mona, Manuel och Larissa. Här är vi på en tysk julmarknad, Christkindlmarket, mitt inne i centrala Chicago.
Vi drack importerad Glühwein, som är ungefär som glögg.
Vi såg också den FULASTE julgran jag någonsin sett.
Efter det visade Wojtek oss en grym restaurang där vi åt sushi. Jag har aldrig varit ett fan av sushi innan, men det här var SÅ gott!!! Det är perfekt att känna folk som kommer från Chicago för det finns inte en chans att vi skulle kunna hitta denna utan honom.
 
En kväll så var Laura och Bill på en julfest så jag jobbade. Då bakade jag pepparkakor med barnen!
Det var inte helt lätt, men de tyckte i alla fall att det var väldigt kul!
Självklart måste men ju dekorera dem med glasyr och strössel!
Köket var KAOS när vi var klara...
Men resultatet blev bra, och barnen gillade dom!
 
På Luciadagen var jag, Emma och Larissa på IKEA och åt svenskt julbord!! Bästa måltiden på lääääänge! :)
Men det  var inte helt lätt att komma in, vi var nära på att inte få någon mat.. Det vi inte visste var att man var tvungen att köpa biljetter till julbordet. När vi fick reda på det var det självklart slutsålt.. Men vi tänkte att vi åker dit ändå! Så när vi kom dit visade Emma sitt svenska körkort och frågade om det inte funkade som en biljett, och det gjorde det ju inte riktigt men de skulle ändå se vad de kunde göra. Så en tjej som jobbade där gick runt i fem minuter och sen kom hon tillbaka och sa att det fanns lediga platser, så vi fick komma in ändå!!! Den lyckan!

När vi hade ätit julbordet på IKEA så köpte vi även med oss mat hem så vi kunde göra vårt eget julbord!
Glögg och lussekatter <3
 
Sist men inte minst så har jag även lekt ute i snön med barnen!!
 
 
Julen här började redan långt innan Halloween med att affärer började med julsaker och det var julmusik i shoppingcentret, men det var inte förrän nu i slutet av November som vi började få julkänsla. Så helgen innan första advent (som man förövrigt inte bryr sig om här över huvud taget) så var vi på Festival of Lights. Det är en parad genom Chicago där de stänger den största shoppinggatan, Magnificent Mile, för att tända upp alla lampor längs med gatan inför jul. Det var riiiiktigt kallt och hur mycket folk som helst.
 
Alla stod och frös i över en halvtimme innan det började. En grupp vuxna och barn började sjunga jullåtar framför oss när vi väntade, så mysigt!
Dans och sång
Det var Disney tema, så självklart var Musse, Mimmi, Kalle, Långben och alla andra med
Blackhawks, yaay!
Och allt avslutades med fyrverkerier över floden!
 
Det var jättefint och en perfekt start på julen! :D
Ännu bättre kan det har varit att Manuels familj hade ett hotellrum 50m bort där vi kunde gå in och värma oss, haha.. Senare mötte vi Emma och Larissa som kom precis lagom tills det slutade eftersom de jobbade, såklart..
 
 
På söndagen gjorde vi, jag, Emma och Manuel (vilka annars..) en annan sak som kommer högt upp på listan av de roligaste sakerna jag gjort än så länge! SCUBA DIVING! Så sjukt häftigt!
 
Vi hittade ett erbjudande på nätet att testa på dykning för endast $28, alltså lite under 200kr. Och för det fick vi vara i bassängen mer än två timmar beroende på hur mycket syre man hade i tanken, det var såå värt det!
Först fick vi prova ut alla grejer och sedan en genomgång på tio minuter innan vi fick hoppa i bassängen. Vi var lite oroliga först eftersom det var så kort genomgång så vi fattade inte riktigt hur allt fungerade och vad vi skulle göra, men när vi väl var i så var det hur coolt som helst och inga problem alls! Under vattnet hade dom koll på oss i kanske fem minuter, men sen när de såg att vi fixade det själva så gick de till sina elever som var där för att ta det riktiga certifikatet. Så vi fick simma runt själva i bassängen hur vi ville :)
Vi hade också med oss en undervattenskamera som tyvärr gick sönder så det blev inga bilder av det, så synd...
 
Nu vill vi ta det riktiga certifikatet så vi kan dyka här!

 
Än är inte november färdigt så här kommer mer!
 
Helgen efter vi hade varit på Medieval Times så var det dags för bröllop! Det var Mona, au pairen innan mig, som skulle gifta sig. Så på fredagskvällen åkte hela familjen ut till bröllopsfesten och grattade henne och hennes nya man :) Jag hade jättefina bilder på både dem och den fina bröllops tårtan som Laura hade gjort med tyvärr så verkar de ha försvunnit för nu hittar jag inte dem..
 
På lördagen var jag och Manuel och åkte go kart!
Jag kan väl inte påstå att det gick så bra för mig, men kul var det!
 
På söndagen jobbade jag hela dagen när Laura och Bill var på Bears matchen i Chicago. Det var en dag med riiiiktigt dåligt väder! Planen var att jag skulle ta pojkarna till McDonalds så att de kunde leka av sig, men eftersom vi hade tornadovarning större delen av dagen kunde vi inte lämna huset utan vi fick sitta i lekrummet i källaren istället. Så tur var kom det inga tornados just här, men söder om Chicago var det många tornados som förstörde hela byar.. Även Bears matchen som Laura och Bill var på fick utrymmas pga vädret, vilket är 60 000 människor som ska sättas i säkerhet! Men som tur va gick allt bra :) Bara pojkarna som blev besvikna att det inte blev något McDonalds..
 
 
De här bilderna är från början av november då även hösten på riktigt kom hit! Och självklart måste man ju ut och leka bland löven :)
Finns inte ord att beskriva hur mycket jag älskar dessa killar! <3