Nu har det gått en vecka sen jag skrev sist.. Lovade mig själv att jag inte skulle uppdatera så sällan, men när jag missar några dagar så blir det så mycket att skriva om och då skjuter jag på det ännu längre. Men nu så ska jag ta tag i det!
 
Sist jag skrev var det måndag, så på tisdagen jobbade jag kort dag. När jag hade slutat vid ett så körde jag och skaffade ett social security number, vet inte riktigt vad det är om jag ska vara helt ärlig men jag måste ha det när jag ska söka till college. Det var helt galet mycket folk där så jag fick sitta i två timmar (!!!) på en stol och vänta bland femtio andra personer, minst! Det var lite som när jag skulle söka visum på ambassaden i Stockholm. Men tillslut fick jag komma in och det tog ungefär fem minuter sen var det klart. Och mitt nummer fick jag inte heller, utan det skickas på posten. Så söka till college kan jag inte göra ännu..
Senare på kvällen så var det National Night Out i Downtown Arlington Heights, det är som en festival för barn. Där var massor av brandbilar, polisbilar, militärfordon, hoppborgar och mycket mer. Vi aupairer var där med cultural care och gjorde tatueringar på barnen medans våra värdfamiljer gick runt med sina barn. Det var väldigt trevligt, fint väder, massa folk och glada barn. Innan vi åkte hem gick vi också och tog en frozen yoghurt vilket kan bli kaosartat när man har tre småbarn med sig som ska ha allt på en gång..
 
onsdagen hade vi bilen på dagen så då körde vi runt i olika parker och lekte på förmiddagen. Sen upptäckte jag att vi behövde tanka och jag har inte tankat här innan men jag tänkte att det ska väl inte vara några problem. Men det funkade inte riktigt som hemma så jag fick inte ut någon bensin.. Men tack och lov så fick jag hjälp av någon annan där, så det löste sig ändå. Jag har inte vant mig ännu hur trevliga och öppna folk är här, men vi stod nog och pratade i fem minuter där på bensinstationen innan vi åkte igen, alla är så snälla i detta landet!
Planen var att gå till poolen på eftermiddagen för att det var så fint väder, men helt plötsligt så började det regna och åska så det blev ingen pool den dagen. Istället bakade jag kladdkaka med barnen. Det var en spännande upplevelse kan jag säga, haha, lite kaos men det gick ändå bra och kakan blev god!
Efter jag hade slutat jobba så skulle jag åka till Emma som bor i Fox River Grove, ungefär en halvtimme från mig. När jag kommer ut i bilen märker jag att jag bara har tio procent batteri kvar, men eftersom jag visste vägen dit så tänkte jag att jag struntar i gps:en i telefonen. Det var ju bara en sväng och sen rakt fram hela tiden. Men när jag har kört ett tag känner jag att det inte riktigt är rätt.. Vägen blir mindre och mindre och tillslut är det bara enfiligt och knappt nåra hus. Då kollar jag på kartan, och jo, jag var någon helt annanstans än dit jag skulle. Men jag hittade tillbaka till rätt väg och kom tillslut fram till Emma, haha :) Vi åt mat på Meathead och sen åkte vi hem till henne en stund innan jag åkte hem.
 
Torsdagen var som vanligt har jag för mig. Vi lekte i parken som alltid på förmiddagen och sen på eftermiddagen var vi vid poolen.
 
Laura jobbar alltid hemifrån på fredagar, så då hade vi återigen bilen hemma! På förmiddagen åkte vi runt i kvarteren och kollade på alla träd som de tar ner här runt om, massa maskiner det vill säga. På eftermiddagen tog vi bilen och åkte runt ännu lite mer. På kvällen var det en festival i Downtown Arlington Heights så vi åkte ner dit. Min värdpappa har inte sett mig köra ännu så jag fick ha ett "drive test" ner till festivalen. Och han godkände mig, som tur va. Där nere träffade vi några kompisar till familjen som bor här nära och det var band som spelade, massa mat och kuligheter för barnen. Dock blev de rätt snabbt trötta och ville hem, men det ville ju inte föräldrarna. Så jag fick jobba lite extra och köra hem barnen, lägga dom och sitta uppe och vänta tills föräldrarna kom hem. Ibland är au pair jobbet lätt, haha :)
 
I går, lördag, så var jag och Emma och några av hennes au pair kompisar och shoppade på Woodfield mall, ett stort shoppingcenter bara tio minuter härifrån. Jag handlade inte jättemycket, men lite blev det. Och även, återigen, en frozen yoghurt... Och på kvällen var vi och åt middag hos Lauras bror och hans familj som bor en bit in mot Chicago.
 
Idag har vi varit på stranden som ligger inne i Chicago. Det känns som att man är vid havet eftersom sjön är så sjukt stor. Kontrasten mellan havet och skyskraporna i bakgrunden är också så konstigt, inget man är van vid hemifrån precis :) Efter stranden var vi på ytterligare en gatufestival med gamla bilar, mat, hoppborgar för barnen mm.
 
 

Kommentera

Publiceras ej